Címke: ÁSZF

Mit kell tudni az általános szerződési feltételekről?

A mindennapokban gyakran előforduló szerződéskötések során is sokszor találkozhatunk az általános szerződési feltételek – röviden: ÁSZF – fogalmával. A legtöbb embernek e fogalomról az apró betűs rész jut eszébe, amit a szerződés aláírásakor nem szokott elolvasni. Pedig a szerződő felek szempontjából nagyon lényeges rendelkezéseket is tartalmaznak az általános szerződési feltételek. Mit értünk általános szerződési feltételek alatt, és mik a legfontosabb tudnivalók ezzel kapcsolatban?

Olvasson tovább

Nagyító alatti szerződések?

Az információ dömping mellett ma már egyre többen tapasztaljuk meg a „szerződés dömping” új irányzatait is. Hol van már az a kor, mikor egymás tenyerébe csapva született meg egy-egy komoly üzlet, mikor az adott szó, a becsület még az életnél is értékesebb volt. A cél azonban nem lehet az, hogy a múltba tekintve „siránkozunk” elmúlt korokon, helyette a jelenben a jövő építése az, ami előre vihet bennünket. Tehát nézzük a jelent és közben tekintetünk a jövőre irányuljon. Nem, nem tévesztettem pályát, de hogyan is kapcsolódik ez egy ügyvéd tevékenységéhez? Mi köze ennek a szerződésekhez? 

Olvasson tovább

Karácsonykor a lényeg az apró betűs részben van?

Így karácsony közeledtével egyre többen szánnak időt karácsonyi ajándékvásárlásra. Akiknek kevesebb ideje van, az egyre inkább teret nyerő internetes vásárlással próbálják meg beszerezni meglepetéseiket. De akár terméket, akár szolgáltatást vásárolunk, előfordulhat, hogy az igazán fontos tudnivaló a szerződés apró betűs részében van?Mire figyeljünk oda?

Olvasson tovább

Miért létezik ÁSZF és kell-e azt ismernünk?

Hallott már Ön arról, hogy FMH vagy ÁSZF? Persze még sorolhatnám tovább a jogban ismert mozaikszavakat, de most nem ezek összegyűjtése a cél. Az FMH a fizetési meghagyást, míg az ÁSZF az általános szerződési feltételeket takarja. A mai téma, amivel szeretném megismertetni Önt, az ÁSZF. Mi is tulajdonképpen az ÁSZF? Fontos ezt ismernünk, vagy csak egy újabb jogi szöveg, amit nem értünk?

Olvasson tovább
Betöltés
Sajnáljuk, nincsenek hozzászólások.

Jogi Tájékoztató Hírlevél

Nem jogászoknak, hanem Önnek érthetően, olvasmányosan!

  • Tudja mit tehet és mit nem?
  • Tudja mikor mi változik?
  • Nem érti a jogszabályokat?

A Megoldás létezik!

Kérje ingyenes Jogi Tájékoztató Hírlevelünket!

Név:*
E-mail cím:*
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda

Jogi tanácsadás, jogi képviselet, ügyvédi iroda, ügyvéd