Címke: elszámolás

Devizahiteles elszámolások – Mire érdemes figyelni az elszámolásnál?

Mostanra talán minden érintett megkapta bankjától a deviza alapú kölcsönökkel kapcsolatos kötelező elszámolásra vonatkozó levelet. Sőt, sok esetben már az elszámolással kapcsolatos panasz megtételére rendelkezésre álló 30 napos határidő is a végéhez közeledik. Mire érdemes figyelni a devizahiteles elszámolások esetén? Milyen esetekben érdemes panasszal élni a pénzintézetnél?

Olvasson tovább

Fogyasztó vagy nem fogyasztó – Kibújhat-e a bank a devizahitel elszámolás alól?

Márciusban elindult a fogyasztói devizahitelekkel való kötelező elszámolás. Ez alapján a bankoknak el kell számolniuk a fogyasztói kölcsönszerződéseikben alkalmazott árfolyamréssel, valamint a tisztességtelennek minősülő kamat- és díjemelések összegével. Azonban több ügyfelünk is jelezte, hogy olyan tartalmú levelet kapott a pénzintézettől, hogy bár magánszemélyként vásárolta a gépjárművet, de a jármű jellegéből adódóan ő mégsem minősülhet fogyasztónak. Valóban így van-e ez?  Kibújhat-e a bank a devizahitel elszámolás alól?

Olvasson tovább

Elindult a devizahitelekkel való elszámolás – Mikor kell az ügyfélnek kérni az elszámolást?

A tavalyi évben született elszámolási törvény kötelezővé tette a bankok számára az elszámolást. Kötelező, hogy elszámoljanak az ügyfeleikkel kötött fogyasztói kölcsönszerződéseikben alkalmazott árfolyamréssel, valamint a tisztességtelennek minősülő kamat- és díjemelések összegével. Azonban nem minden devizahitel szerződés esetén automatikus az elszámolás. Egyes esetekben külön kell ezt a banktól kérni. Mely kölcsönökkel kell most elszámolniuk a bankoknak? Milyen esetben kell nekünk kérni az elszámolást?

Olvasson tovább
Betöltés
Sajnáljuk, nincsenek hozzászólások.

Jogi Tájékoztató Hírlevél

Nem jogászoknak, hanem Önnek érthetően, olvasmányosan!

  • Tudja mit tehet és mit nem?
  • Tudja mikor mi változik?
  • Nem érti a jogszabályokat?

A Megoldás létezik!

Kérje ingyenes Jogi Tájékoztató Hírlevelünket!

Név:*
E-mail cím:*
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda

Jogi tanácsadás, jogi képviselet, ügyvédi iroda, ügyvéd