Címke: kötelező

Egyesületek, alapítványok: nekik is kötelező a módosítás

Az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) hatályba lépése előtt és után is hangos volt a sajtó a cégeket érintő módosításoktól, a kötelező törzstőke emeléstől és a hozzá kapcsolódó kötelező társasági szerződés módosítástól.(Origo, HVG, Népszava) Az új Ptk. azonban nem csak a cégek életében hozott változást. Az egyesületek és alapítványok sem ülhetnek hátra tett kézzel, kötelező módosítás ugyanis náluk is van. A kérdés csak ez: Milyen határidővel?

Olvasson tovább

Hogyan tud egy cég pert indítani?

Ismét változtak a per indítás szabályai, immár harmadjára az elmúlt két évben. Talán már hozzászoktunk, hogy mindig újabb szabályokat kell megismernünk, hiszen hazánkban állandóan változik a jogi környezet. Ma ismét egy 2009-ben bevezetett, majd 2010-ben eltörölt szabályra kell figyelnünk, ha gazdálkodó szervezetként a vitás ügyet bíróság előtt szeretnénk rendezni.

Olvasson tovább

Álom a gazdag amerikai nagybácsiról – avagy az öröklés után fizetendő illeték

Nem, kedves Olvasó, most sem mesét olvashat tőlünk, hanem a valóságot. A valóság olykor ridegnek, máskor szeretetteljesnek tűnik az embernek. De vissza a címhez! Ki ne álmodott volna – még ha csak titkon is – egy mesés örökségről, melyet egy távoli nagybácsi hagy rá az Új Világból. Sajnos távoli nagybácsikat mi sem ismerünk, azonban az örökléssel kapcsolatos kötelező fizetendőkről nem szerencsés megfeledkeznünk. Témánk egyik aktualitása, hogy e téren, ha minden igaz, újabb változások várhatóak a jövőben. Addig is nézzük meg a jelenlegi öröklési illeték szabályokat.

Olvasson tovább
Betöltés

Jogi Tájékoztató Hírlevél

Nem jogászoknak, hanem Önnek érthetően, olvasmányosan!

  • Tudja mit tehet és mit nem?
  • Tudja mikor mi változik?
  • Nem érti a jogszabályokat?

A Megoldás létezik!

Kérje ingyenes Jogi Tájékoztató Hírlevelünket!

Név:*
E-mail cím:*
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda

Jogi tanácsadás, jogi képviselet, ügyvédi iroda, ügyvéd