Cikkek ‘Munkajog’ címkével

A részmunkaidő egyes kérdései

3 dolog, amit érdemes tudni a túlóráról

Szerző: Dr. Szabó Gergely Dátum: Kategória: Munkajog

A napi munkavégzésnek és a munkaviszonnyal kapcsolatos jogvitáknak is gyakori szereplője a túlóra. A túlóra a munkáltató utasításán alapuló többlet munkavégzés, ami ugyanakkor többletköltséget okoz a munkáltatónak is. Mikor rendelhető el, és milyen keretek között? Munkaidőkeret esetén is beszélhetünk túlóráról?

Megváltoztathatatlan prémium szabályzat – bajban lehet a munkáltató?

Szerző: Dr. Szabó Gergely Dátum: Kategória: Munkajog

 

A munkahelyi működést a munkaszerződésen kívül számos egyéb szabály irányítja. A legjelentősebbek ezek közül azok a szabályzatok, amelyeket a munkáltató egyoldalúan alkothat meg. A munkáltató utólag módosíthatja, vagy akár el is törölheti az általa alkotott szabályozást, például a prémium szabályzatot?

Közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés: minden esetben jogszerű?

Szerző: Dr. Szabó Gergely Dátum: Kategória: Munkajog

A munkaviszony megszüntetésének kedvelt formája a közös megegyezés. A közös megegyezés a munkaviszony megszüntetésével járó jogi kockázatok csökkentésének a legjobb módja. Azonban előfordul, hogy egy-egy munkáltató túl messzire megy annak érdekében, hogy az eltávolítani kívánt munkavállalót rábírja a közös megegyezés aláírására. Minden esetben jogszerű a közös megegyezés, vagy ugyanúgy peres eljárás lehet a vége, mint a felmondásnak?

Munkaviszony felmondása: meddig kell dolgozni?

Szerző: Dr. Kocsis Ildikó Dátum: Kategória: Munkajog

A munkaviszony megszűnése soha nem könnyű helyzet, akár a munkáltató, akár a munkavállaló kezdeményezi azt. A legnehezebb helyzet a munkaviszony felmondása esetén van, hiszen ez az egyik fél számára biztos, hogy váratlan változást jelent. Ha az alkalmazottnak mondanak fel, felmerül a kérdés, hogy meddig kell a munkahelyén dolgoznia.

Hogyan szűnhet meg egy munkaviszony?

Szerző: Dr. Kocsis Ildikó Dátum: Kategória: Munkajog

A munkaviszony megszüntetése talán az egyik legkényesebb terület a munkajogban. Azon túl, hogy valamilyen kapcsolat megszűnése általában rossz érzésekkel párosul, kényes terület ez azért is, mert akár komoly anyagi következménnyel is járhat. Főként akkor igaz ez, ha nem a törvényben foglaltaknak megfelelően lesz vége a kapcsolatnak. De egyáltalán hogyan szűnhet meg? A munkaviszony megszűnik, vagy megszüntetik? Van-e különbség? 

Kit vehetünk fel egy munkára, és kit utasíthatunk el? Erre is létezik törvény?

Szerző: Dr. Kocsis Ildikó Dátum: Kategória: Munkajog

Mi az első fontos teendő, mikor új munkatársat szeretnének felvenni? Még mielőtt elindul a toborzás, a munkáltatónak pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy milyen feladatokat kellene az új kollégának megoldani, milyen szakképzettséggel, képességekkel kell majd rendelkeznie, hol helyezkedik el a munkafolyamatokban, milyen feltételrendszerrel szeretnék vagy tudják alkalmazni?

Fekete, netán szürke bérkifizetés? Mikor, kit és miért büntet az Adóhivatal?

Szerző: Dr. Kocsis Ildikó Dátum: Kategória: Adójog, Munkajog

A fekete bérkifizetés talán ma már egyre ritkább. Ekkor ugyanis úgy kap egy munkavállaló bért, úgy történik a foglalkoztatása, hogy hivatalosan nem kerül bejelentésre, nincs munkaszerződése, a kifizetett bér után sem a munkáltató, sem a munkavállaló nem fizet adót és járulékot. De miért, kit és mikor büntethet meg az Adóhivatal? Végül kifizethet rá? Csak a munkáltató, vagy netán a munkavállaló is?

Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda elérhetősége

  • Címünk: 1094 Budapest, Ferenc körút 39. IV/1.
  • Telefon/Fax: 06-1-266-66-21
  • Mobil: 06-30-692-93-92
  • E-mail: info(kukac)kocsis-iroda.hu
  • Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.