Minden bizonnyal szeretné tudni, hogy ki is az a Dr. Kocsis Ildikó, és mivel találkozhat ezen a blogon. Jogos, hiszen én is hasonlóra vagyok kíváncsi, amikor egy blogot, akár az Ön blogját olvasom.

Rólam

A jogi pálya kacskaringós útjait immár 1999. óta rovom. Ügyvédi pályám megkezdése előtt jogtanácsosként, majd főtanácsosként a Magyar Állam tulajdonosi jogait gyakorló szervezetnél dolgoztam.

A Dr. Kocsis Ildikó Ügyvédi Irodát 2004-ben alapítottam. Ekkor éreztem úgy, hogy a magam lábára állva szeretnék felépíteni valami újat. Egy irodát, ami kicsit más, mint a többi.

2008 májusában a Who is Who (Ki Kicsoda) Magyarországon enciklopédia szerkesztőségétől érkezett megkeresés, és igen nagy megtiszteltetés, hogy engem is megjelenésre érdemesnek találtak egy olyan kiadványban, mely a gazdaság, politika, tudomány, kultúra és művészet területein tevékenykedő híres vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek életrajzait tartalmazza.

Miért írok?

Számomra fontos, hogy a jogot mindenki számára érthető „ruhába” öltöztessem, és széles körben tegyem ismertté. Ennek érdekében az iroda saját hírlevelei, és most már blogja mellett, mind az elektronikus, mind az írott médiában évek óta jelennek meg rendszeresen írásaim, melyek 1-1 hónapban mintegy 200-300 ezer olvasóhoz juttatják el üzenetemet: a jog mindenki számára érthetővé tehető.

A cél, amiért ez a blog is megszületett: mindenki számára érthető segítséget nyújtani a jog útvesztőiben.

Bízom benne, hogy az itt megjelenő írásokkal Önnek is tudok, tudunk majd segíteni!

Utóirat

Azóta, hogy a fenti blogindító bejegyzést megírtam, bizony sok víz lefolyt már a Dunán. A változások az élet velejárói, így az irodában is sok minden történt az elmúlt évek alatt.

2014. novemberében az irodához partnerként csatlakozott Dr. Szabó Gergely ügyvéd. Attól kezdve irodánk Kocsis és Szabó Ügyvédi Irodaként működik tovább. A blogon is történt változás, hiszen a cikkek írásába is bekapcsolódott Dr. Szabó Gergely.

Van, ami azonban az első pilanattól változatlan. Minden héten egy újabb cikkel szeretnénk segíteni a jogi előírások megismerését és megértését.

Üdvözlettel:


Dr. Kocsis Ildikó

ügyvéd

- - - - - - - - - -

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó célzattal készült, mely nem minősül jogi tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját is, mert előfordulhat, hogy a jogszabályok változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

Kövessen bennünket itt is: