Kollégák

Kollégák

Dr. Kocsis Ildikó

Dr. Kocsis Ildikó LL.M.

Dr. Kocsis Ildikó – az iroda alapítója

Dr. Kocsis Ildikó a Budapesti Ügyvédi Kamara által bejegyzett magyar ügyvéd.

1998-ban szerezte meg jogi diplomáját a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

2023-ban az ELTE Jogi Továbbképző Intézetnél gazdasági vitarendező szakjogász diplomát szerzett.

2002-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetnél Európa jogi szakjogász diplomát szerzett.

A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda (korábbi nevén Dr. Kocsis Ildikó Ügyvédi Iroda) 2004-ben történt megalapítása előtt a Kincstári Vagyoni Igazgatóság Jogi Főosztályán jogtanácsosként dolgozott (1999-2004.), ahol főtanácsosi címet szerzett 2003-ban.

Szerzője számos országos és helyi médiában megjelent cikknek és gyakran meghívott előadója szemináriumoknak, valamint szakértőként több országos TV és rádió csatorna műsorában is találkozhattak már vele.

 

2008 februárjában az Ügyvéd Világ magazin készített interjút pályafutásáról, majd 2008 májusában szakmai munkássága elismeréseként a  Who is Who Magyarországon (Ki kicsoda Magyarországon) lexikon szerkesztősége döntése alapján bekerült a gazdaság, politika, tudomány, kultúra és művészet területein tevékenykedő híres vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyiségek életrajzait tartalmazó enciklopédiába.

2019-ben az Üzletem.hu készített interjút pályafutásáról, terveiről, gondolatairól.

Dr. Kocsis Ildikó szakterületei a polgári jog, szerződések joga, gazdasági vitarendezések, munkaügyi vitarendezések, peres és nem peres eljárásoktársasági és gazdasági jog, ingatlanjog, munkajog, öröklési jog, Európai Unió joga. Folyékonyan beszél angolul.

 

Dr. Szabó Gergely

Dr. Szabó Gergely (kamarai név: Dr. Szabó M. Gergely

Dr. Szabó Gergely – irodavezető partner

Dr. Szabó Gergely (kamarai név: Dr. Szabó M. Gergely) a Budapesti Ügyvédi Kamara által bejegyzett magyar ügyvéd.

2008-ban szerezte meg jogi diplomáját az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen.

Tanulmányai befejezését követően ügyvédjelöltként helyezkedett el, hogy a gyakorlatban is elsajátítsa az ügyvédi hivatás fogásait. 2012-ben tette le jogi szakvizsgáit, majd ezt követően a Dr. Kocsis Ildikó Ügyvédi Irodához csatlakozott ügyvédként, ahol 2014-ben partnerré vált és az iroda jelenleg Kocsis és Szabó Ügyvédi Irodaként a vezetése alatt működik tovább.

Szerzője számos országos és helyi médiában megjelent cikknek, valamint szakértőként több országos TV és rádió csatorna műsorában is találkozhattak már vele.

Dr. Szabó Gergely szakterületei a polgári jog, szerződések joga, peres és nem peres eljárások, társasági és gazdasági jog, ingatlanjog, munkajog, öröklési jog, szellemi alkotások joga, adatvédelem és GDPR, devizahiteles ügyek. Folyékonyan beszél angolul.