A nyár a pihenés és sokaknak az utazás időszaka is. Ki egyedül vág neki a nagyvilágnak, ki a szakemberekre bízza magát és utazási irodához fordul. Ma már olyan sok utat kínálnak, hogy mindenki megtalálhatja a kedvéhez és pénztárcájához valót. Egyben azonban minden ajánlat közös – a nyaralni vágyó és az utazási iroda utazási szerződést köt egymással. Mit tehetünk, ha valami mégsem úgy sikerült a nyaralás alatt, ahogy azt az út előtt a színes prospektusok oldalain ígérték? Írásban kell utazási szerződést kötni? Mire figyeljünk?

Mit kell tartalmazni a szerződésnek?

Jó, ha tudjuk, hogy az utazási szerződésekkel kapcsolatos részletes szabályokat jogszabály rögzíti. Ez többek közt előírja, hogy az utazási szerződést mindig írásban kell megkötni és módosítani is így lehet.

A szerződésnek tartalmaznia kell:

  • az utazásszervező nevét, székhelyét, telefonszámát, nyilvántartásba vételi számát,
  • az utas nevét és lakcímét. Amennyiben e-mailen, interneten foglaltuk le az utat, akkor a szerződésnek az e-mail címünket is tartalmaznia kell.
  • a szolgáltatást, amit megrendeltünk,
  • az út idejét és helyét,
  • azt, hogy ki nyújtja majd a szolgáltatást, hiszen ez fontos adat számunkra,
  • ha az utazást is tartalmazza a szolgáltatás, akkor annak módját és a célállomást,
  • a díjat forintban meghatározva, illetve hogy hogyan kell megfizetni és hogyan módosítható,
  • minden egyéb külön felszámításra kerülő díjat, mint például üdülőhelyi díj, repülőtéri illeték,
  • annak a biztosítónak vagy pénzintézetnek a nevét, amellyel az utazásszervező az előírt vagyoni biztosítékra vonatkozóan szerződést kötött,
  • az arra való figyelemfelhívást, hogy a kifogásokat kötelesek vagyunk haladéktalanul közölni az utaskísérővel vagy a helyszíni szolgáltatóval.

Természetesen az is megfelelő, ha a szerződésben arra utalnak, hogy a kiadott tájékoztató tartalmazza a fenti információk egy részét.

Mikor emelhető a nyaralás díja?

Ez a kérdés az utóbbi idők árfolyamváltozására tekintettel semmiképpen sem elhanyagolható!

Jó, ha tudjuk, hogy a megkötött szerződésben szereplő díj csak kivételes esetben emelhető, és csak akkor, ha a díjemelés lehetősége a szerződésben szerepel.

További feltétel, hogy az emelés lehetősége csak akkor állhat fenn, ha a közlekedési költségek, vagy a szolgáltatásokhoz kapcsolódó adó, illeték, illetve a deviza forintárfolyama időközben emelkedett.

Mennyit kell előre fizetnünk és mindezt mikor?

Előlegként a teljes díj 40 százaléka kérhető el. Ettől akkor lehet eltérni, ha a külföldi közreműködővel kötött szerződés ennél szigorúbb kötelezettséget ír elő az utazási iroda részére.

A teljes díj legkorábban az utazás megkezdése előtt 30 nappal igényelhető az utastól kivéve, ha a külföldi közreműködővel kötött szerződés miatt korábbi idő indokolt.

Mit tegyünk, ha a nyaralás nem álomszerű?

Tapasztalatból is tudom, hogy problémák bizony előfordulhatnak a nyaralás alatt. Elég, ha csak egy törött buszülésre vagy a meleg víz hiányára gondolunk.

Ha valamilyen probléma merül fel, akkor a kifogásunkat már ott a helyszínen közölni kell az utaskísérővel, vagy a helyszíni szolgáltatóval.

Ne várjunk tehát addig, míg haza nem érünk. A kifogásról az utaskísérőnek jegyzőkönyvet kell felvenni, amiből nekünk is kapnunk kell. Ha a panasz jogos, a díj csökkentését és akár az eltérő teljesítés által okozott kárunk megtérítését is követelhetjük.


Dr. Kocsis Ildikó

ügyvéd

- - - - - - - - - -

A fent megjelent cikk a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó célzattal készült, mely nem minősül jogi tanácsadásnak. Javasoljuk, hogy mindig vegye figyelembe a cikk megjelenésének időpontját is, mert előfordulhat, hogy a jogszabályok változása miatt a benne lévő információk később már nem aktuálisak!

Kövessen bennünket itt is: